­ AHİ ŞEMSEDDİN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ahi Şemseddin Türbesi - Isparta

Adı Ahi Şemseddin Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Eski Kasaba
Adres Eski Kasaba / Uluborlu
Yapım Tarihi H(714) - M 1312
Vakfiye
Genel Tanım Isparta İli, Uluborlu İlçesi Kale girişinde, Apollonia Antik Kenti I. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde, kare planlı, düzgün kesme taş ile inşa edilmiş, düz dam örtülü bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ahbadın Vakfı adına kayıtlı söz konusu türbe H (724) tarihlidir. Kare planlı yapı düzgün kesme taş ile inşa edilmiş olup düz dam örtülü yapının giriş kapısı demir ve yeşil boyalıdır. Giriş kapısının sağında Osmanlıca yazılı kitabesi vardır. Tüm cepheleri sağır olan türbenin cephe duvarları yer yer çatlamış ve arka cephesinin bir kısmı yıkılmış durumdadırhbadın Vakfı adına kayıtlı söz konusu türbe H (724) tarihlidir. Kare planlı yapı düzgün kesme taş ile inşa edilmiş olup düz dam örtülü yapının giriş kapısı demir ve yeşil boyalıdır. Giriş kapısının sağında Osmanlıca yazılı kitabesi vardır. Tüm cepheleri sağır olan türbenin cephe duvarları yer yer çatlamış ve arka cephesinin bir kısmı yıkılmış durumdadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 1,05,2010 Gün,4103 Say. Kar. Anıt Ağaç Olarak Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita