­ LAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Lahana Sarması - Kütahya

• 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lahana Sarması Nasıl Yapılır

Lahananın tersi çevrilip koçan kısmını keserek çıkartılıp yapraklarını tek tek ayrılır. Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatılır. Kaynayan suda lahanalar 1-2 dakika haşlanıp süzgece alınarak soğumaya bırakılır. Dolma içi hazırlanır. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyulup sarılır. Tüm sarmalar tencereye dizilir. Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Yarım yemek kaşığı domates salçası bir kase suda ezilerek sarmaların üzerine dökülür. Bir miktar kaynamış su eklenir. Sarmaların üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatılır. (böylece sarmalar üste çıkamaz). Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika)

Görüntülenme Sayısı : 3530    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma