Patlıcan Dolma - Malatya
Patlıcan Dolma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patlıcan
- 300 g kıyma
- 2-3 soğan
- 1-2 kaşık salça
- 1-2 çay kaşığı biber
- 1,5 bardak bulgur
- Yeterli miktarda tuz
Patlıcan Dolma Nasıl Yapılır
Taze ya da kurutulmuş patlıcandan yapılır. Taze patlıcan ortadan ikiye kesilir ve içleri bıçakla oyulur. Kurutulmuş patlıcan ise önce ılık suda ıslatılıp yumuşatılır. Kıyma et, ince doğranmış soğan, salça, biber, orta bulgurla beraber yoğrulur. Oyulmuş patlıcanlara bu karışımdan doldurulur. Ağızlarına halka şeklinde kesilmiş domates yerleştirilir. Bunlar yapıldıktan sonra tencereye (kuşgana) dizilir, üzerine sıcak su eklenip ağır ateşte pişirilir.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1364
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Mayıs 2024 Çarşamba