Kültür Portalı 2019

GAZİANTEP LAHMACUNU Mutfağı ile dillere destan olan Gazi- antep’ten tanıdık bir lezzet Gaziantep Lahmacunu... Oldukça fazla kıyma kullanılan, yöresel baharatlar ve sa- rımsak ile lezzetlendirilen bu lahma- cunu, Gaziantep sofralarında hemen her öğün görmek mümkündür. Mart 2017’de coğrafi işaret olarak da tescil- lenen lezzet: Gaziantep Lahmacunu İSKİLİP DOLMASI Çorum’un İskilip İlçesi’nde Deveci ve Köse Dağları eteklerinde yapılan ve “Ca Dolması” olarak da bilinen geleneksel bir yemektir. Düğünlerde Dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanarak misafirlere ikram edilen bu lezzetli yemek, yöredeki bazı işletmeler tarafından da müşterileri- ne sunulmaktadır. Yapımı zahmetli, pişme süresi uzun ama bir o kadar da lezzetli bu yemeği merak edenler için: İskilip Dolması

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2