Amasya Mutfağı

10 ÇORBALAR 30 30 6 KESME HAMUR ÇORBASI (İbik Çorba) DOUGH PIECE SOUP (ALSO CREST SOUP) Hamuru için: • 1 su bardağı un • 1 yumurta • 1 çay kaşığı tuz • Alabildiği kadar su Ayrıca: • 1 su bardağı yeşil mercimek • 2 su bardağı süzme yoğurt Un yumurta tuz ve su ilavesiyle özlü katı bir hamur yapılır. Dinlendirilerek altına ve üstüne un serpilir ve oklavayla açılır. Üzerine un serpilerek hamur ok- lavaya sarılır. Oklavanın boyu istikametinde ikiye yarılır. Böylece bütün katlar kesilmiş olur. Daha son- ra hamur aynı paralelde boyuna yarım santim şerit- ler halinde kesilir. Tekrar enine yarım santim kalınlı- ğında kesilir. Hamurun fazla unu elekte elenir. Mer- cimek yıkanır ve altı su bardağı suyla haşlanır haş- landıktan sonra hamur ilave edilir. Hamur piştikten sonra özelenmiş yoğurt alıştırılarak çorbaya eklenir. Bir tavada nane tereyağda kızdırılarak üzerine dö- külüp servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI For the dough: • 1 cup of flour • 1 egg • 1 teaspoon sugar • As much water as the mixture tolerates And • 1 cup of green lentils • 2 cups of strained yoghurt Prepare a relatively hard dough with the flour, water, egg and salt. Let the dough rest for a while and roll it out. Roll the dough around the roller and make a cut along the roller so that the dough is cut into strips. Cut the strips to acquire small squares of a quarter of an inch a side. Sieve the pieces of dough to get rid of the extra flour. Bring the lentils to a boil in six cups of water. Add the pieces of dough. Slightly dilute the yoghurt. After the dough softens, gradually add the yoghurt to the soup. Melt the butter in a separate pan. Add dried spearmint to the butter. Pour the butter into the soup. INGREDIENTS METHOD

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2