Amasya Mutfağı

11 SOUPS 25 5 6 HELLE ÇORBASI HELLE SOUP • 2 yemek kaşığı un • 1 yemek kaşığı tereyağ • 1 çay bardağı pirinç • Kara biber • 5 su bardağı su • 2 spoonfuls of flour • 1 spoonful of butter • ½ cups of rice • black pepper • 5 cups of water 2 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağın- da kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Bir başka kapta bol suda haşlanmış bir çay barda- ğı pirinç hazırlanan meyaneye katılır. Kayna- yana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Üze- rine kara biber serpilerek servis yapılır. Fry two spoonfuls of flour in butter. Add 5 cups of cold water. Add pre-boiled rice to the russet brown. Stir to a boil. Sprinkle black pepper just before service. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2