Amasya Mutfağı

12 ÇORBALAR 25 5 6 • 1 su bardağı kırık yarma • 1 su bardağı taze iç fasulye • 6 su bardağı su • 2 su bardağı süzme yoğurt • Tuz • 1 cup of coarsely ground wheat • 1 cup of green beans • 6 cups of water • 2 cups of strained yoghurt • salt Yarma ve taze iç fasulye suda yarmalar pembe- leşene kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlan- dıktan sonra yoğurt özelenerek çorbaya yavaş, yavaş ilave edilir. Üzerine isteğe göre tereya- ğında kızdırılmış nane dökülüp servis yapılır. Boil the wheat and the beans until their colors turn. Add some salt. Whisk the yoghurt and gradually add it to the soup. Melt the butter in a separate pan. Add dried spearmint to the butter. Pour the butter into the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD BIDIKLI ÇORBA BIDIKLI SOUP

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2