Amasya Mutfağı

13 SOUPS 20 20 6 • 1 su bardağı topal börülce • 1 baş soğan • 1 çay bardağı kakırdak • (Küp şeklinde doğranmış koyun kuyruğu kavrularak yağından ay- rıştırılır, havanda ezilerek tuz ila- ve edilir) • Tuz • Sıvı yağ • 1 çay bardağı yarma • 1 cup of black eyed peas • 1 medium sized onion • ½ cup of cracklings • salt • vegetable oil • ½ cups of coarsely ground wheat, Küp şeklinde doğranmış soğanlar sıvı yağda kakırdak ilave edilerek kavrulur. Diğer tarafta bol suda haşlanmış yarma ve börülceler haşla- ma suyu ile birlikte ilave edilir. Tuz atılır. Üze- rine yağda kızdırılmış nane gezdirilip servis yapılır. Chop the onions. Fry the onions and the cracklings in vegetable oil. Boil the wheat and the peas. Add the onions and the cracklings into the soup. Add some salt. Melt the butter in a separate pan. Add dried spearmint to the butter. Pour the butter into the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD TOPAL BÖRÜLCE ÇORBASI BLACK EYED PEA SOUP

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2