Amasya Mutfağı

14 ÇORBALAR 25 5 6 • 1 su bardağı mercimek • 1 yemek kaşığı un • 1 su bardağı erişte • 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 adet soğan • Nane ve pul biber • 1 cup of lentils • 1 spoonful of flour • 1 cup of noodles • 1 spoonful of butter • salt • 1 medium sized onion • dried spearmint and flaked red pepper Yağda soğan kavrulur. Un katılarak karıştırılır. Nane, tuz ve pul biber konulur. Su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile erişteler ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Poach the lentils. Chop and fry the onion in butter. Add the flour and stir the mixture. Add the spearmint, salt and red pepper. Add the water and bring to a boil. Add the poached lentils and the noodles to the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD SAKALA ÇARPAN ÇORBA BEARD BEATER SOUP

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2