Amasya Mutfağı

16 ÇORBALAR 45 5 6 • 1 cup of whole wheat • ½ cup of chickpeas • Diluted strained yoghurt • 1 cup of lentils • 1 spoonful of flour • 1 cup of noodles • 1 spoonful of butter • salt • 1 medium sized onion • dried spearmint and flaked red pepper Yarma, nohut akşamdan ıslatılır. Daha sonra yumuşayana kadar pişirilir. Tuz atılır, süzme yoğurt ayranı çorbaya katılır. NOT: Bu çorba soğuk olarak yendiği gibi tere- yağı ve nane katılarak istenirse sıcak olarak da yenebilir. Immerse the wheat and the chickpeas in the water, one day before the preparation of the soup. Cook the wheat and the chickpeas until they soften. Add the salt and the diluted strained yoghurt. This soup can be served both hot and cold. If it will be served hot, melt some butter in a separate pan. Add dried spearmint to the butter. Add it to the into the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD BÜTÜN YARMA ÇORBASI (Ayran Çorbası) WHOLE WHEAT

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2