Amasya Mutfağı

ET YEMEKLERİ 18 6 30 45 • 2 su bardağı bulgur • 1 demet maydanoz • 1 yemek kaşığı salça • 1 tatlı kaşığı kara biber • 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile) • 1 tatlı kaşığı tuz Mumbarların içi temizlenir iç kısmı dışa çev- rilerek yukarıda belirtilen malzemelerle hazır- lanmış iç ile doldurulur. Başka bir kapta el aya- sı büyüklüğünde kesilmiş yıkanmış işkembe- ler bir saat kadar kaynatılarak doldurulan ilk mumbar kazanına ilave edilir. İyice pişinceye kadar 1-2 saat beklenir mumbarve işkembeler piştikten sonra mumbarlar ve işkembeler 2-3 santim boyunda kesilerek karışık olarak servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 2 cups of pounded wheat • parsley • 1 spoonful of tomato paste • black pepper • lamb’s tripe with the mumbar • salt Clean and turn the chitterling inside out. Stuff the chitterling with the ingredients listed above. Cut the tripe into palm sized pieces and boil them in a separate container for an hour. Add the tripe to the chitterlings. Cook for about two hours. Chop the pieces of tripe and the stuffed chitterlings into inch- long pieces. INGREDIENTS METHOD MUMBAR - İŞKEMBE CHITTERLING-TRIPE

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2