Amasya Mutfağı

MEAT DISHES 19 6 10 10 • 300 gr. pastırma • 2 baş soğan • 1 kaşık sıvı yağ Yağda soğanlar öldürülür. Pastırmalar yarım santim kalınlığında dilimlenir. (Dilimli alına- caksa yarım santim kalınlığında olması iste- nir.) Bu dilimler tekrar boyuna kibrit çöpü ka- lınlığında kesilir. Şeklini bozmadan öldürülen soğanların üzerine dizilir yarım fincan sıcak su ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra 2 dakika dinlendirilip çay ile sıcak servis yapılır. NOT: Arzuya göre üzerine limon sıkılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 300 gr pastrami • 2 medium sized onions • 1 spoonful of vegetable oil Fry the onions in vegetable oil. Slice the pastrami so as to a obtain quarter-inch-thick sticks. Place the sticks of pastrami on the onions. Add half a cup of hot water and cook for ten minutes. Let the food rest for 2 minutes and serve with tea. INGREDIENTS METHOD PASTIRMA GAĞELLEME PASTRAMI GAĞELLEME

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2