Amasya Mutfağı

ET YEMEKLERİ 20 6 20 20 • 1 koyun akciğeri • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 kase sarımsaklı yoğurt • Pul biber, tuz, • 1 fincan su Akciğerler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. (İri gözenekli şahin gözü tabir edilen süzgeç takılarak et makinesinden de çekilerek de ha- zırlanabilir.) Sıvı yağ içerisinde akciğerler tah- ta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Bir fincan sı- cak su konulur. Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşamaya bırakılır. Tuzu atılır. Kıvama gel- dikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine sa- rımsaklı yoğurt dökülür. Pul biberle süslenerek servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 lamb’s lung • ½ cup of vegetable oil • 1 cup of garlic yoghurt • flaked red pepper, salt • ½ cup of water Chop the lungs into dice-size cubes. Fry the cubes in vegetable oil. Add the water, close the lid and let it simmer. Add the salt. Put the contents into an oval dish. Pour garlic yoghurt over the food. Sprinkle flaked red peppers. INGREDIENTS METHOD YOĞURTLU AKCİĞER KAVURMA BRAISED LUNG WITH YOGHURT

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2