Amasya Mutfağı

MEAT DISHES 21 6 45 10 • 1 kg. kol bölgesinden koyun eti • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 1 yemek kaşığı tereyağ • 1 yemek kaşığı salça • Tuz, su Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılmış ko- yun eti yağda kızartılır. Salça, tuz, tereyağ etle- rin üzerine ilave edilerek üzerine geçinceye ka- dar su eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pi- şirilir. Etler iyice piştikten sonra daha önce pi- şirilmiş olan nohutlar ilave edilerek servis ya- pılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg lamb (arm) • 1 cup of chickpeas • 1 spoonful of butter • 1 spoonful of tomato paste • salt and water Chop the lamb into egg sized lumps. Fry the lamb. Add the tomato paste, salt and butter and add enough water to submerge the ingredients. Close the lid and leave to cook at low heat. Boil the chickpeas separately. Add the chickpeas. INGREDIENTS METHOD BÜTÜN ET WHOLE MEAT

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2