Amasya Mutfağı

ET YEMEKLERİ 22 6 70 15 • 1 adet kuzu gerdanı (boynu) • 1 su bardağı nohut • Tuz, kara biber, salça Hamuru için: • 1 su bardağı un • 1 adet yumurta • Tuz Et yıkanır, ıslatılmış nohutla birlikte düdüklü tencerede 45 dk haşlanır. Diğer tarafta un, yu- murta, tuz, su ilavesiyle boza kıvamında bir hamur hazırlanır. Etler soğuyunca kemiklerin- den lif lif ayrılır. Nohut ve suyu ile birlikte kay- narken üzerine hazırlanan cıvık hamur fındık büyüklüğün de sıkılarak kaşıkla kaynayan etli suyuna atılır. Hamurlar pişirilir. (Pişen hamur suyun yüzüne çıkar) salça, tuz, karabiber, kır- mızı biber, ilave edilir. Sıcak servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 lamb’s neck • 1 cup of chickpeas • salt, black pepper, tomato paste For the dough • 1 cup of flour • 1 egg • salt Boil the chickpeas. Put the meat and he chickpeas into a pressure cooker. Prepare a liquid dough with the flour, egg and the salt. Cool the meat. Carve the meat from the bones. Bring the meat and the chickpeas to a boil again and add the dough. The dough should be dropped into the boiling russet brown from a spoon to form spoon sized morsels. Add the tomato paste, salt, black and flaked red pepper. INGREDIENTS METHOD HAMUR YAHNİSİ DOUGH STEW

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2