Amasya Mutfağı

MEAT DISHES 23 6 60 15 • 4 adet ayva • 1/2 kg. koyun boyun eti • 200 gr. nohut • 250 gr. toz şeker • 4 su bardağı su Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tence- rede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. So- ğuyunca koyun eti lifleri istikametin de kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır. Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 4 quinces • ½ kg of lamb’s neck • 200 gr. of chickpeas • 250 gr. of sugar • 4 cups of water Boil the chickpeas and the meat in 4 cups of water in a pressure cooker. Cool and carve the meat and chop it into thumb sized pieces. Pour the broil on chopped quinces and add the meat and the chickpeas. Add the water and bring the mixture to a boil. Serve cool. Note: Other than quince there are plum and peach galles as well. For plum galle, plums need to have been dried. INGREDIENTS METHOD AYVA GALLESİ QUINCE GALLE

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2