Amasya Mutfağı

MEAT DISHES 25 6 75 60 • 1 adet göden bağırsağı (kalın kı- sım) • 2 su bardağı bulgur • Kara biber, kırmızı biber, tuz, maydanoz • Kızartmak için 6 yumurta • 1 su bardağı sıvı yağ Bulgur, maydanoz, kırmızı biber, kara biber ile iç hazırlanır. Gödenin içine doldurulur. Alt ve üst ucu iple bağlanır. Tencerede pişinceye kadar haşlanır pişirme suyuna tuz ilave edi- lir iyice soğuyunca keskin bir bıçakla (dağıt- madan) parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Diğer tarafta yumurtalar akı sarısına karışana kadar çırpılır. Soğuk kipeler yumurtaya bula- narak kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak ser- vis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 göden (large intestine of a lamb) • 2 cups of pounded wheat • black pepper, flaked red pepper, salt and parsley • 6 eggs • 1 cup of vegetable oil Mould the parsley, pounded wheat, flaked red pepper and black pepper together to prepare the stuffing. Stuff the göden with the mould. Tie both ends of the göden and place it in a container full of water. Bring it to a boil and add some salt. Cool he stuffed göden and slice it into inch-sized pieces called kipe. Whisk the eggs. Submerge the kipe into whisked eggs and fry in hot oil. Serve hot. INGREDIENTS METHOD KİPE KIPE

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2