Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 27 6 40 10 • 6 adet patlıcan • 1 su bardağı sıvı yağ • 4 adet domates • 1 kg. kaburga yerinden koyun eti • Kara biber, tuz Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına 3 e bö- lünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafif kızartılarak tepsiye döşenir. Üzeri- ne kabuğu soyulmuş halkalar halinde doğran- mış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haş- lanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuzu ve kara biber ilave edilir. Etler kızarıp su- yunu çekene kadar fırında pişirilir Sıcak servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 6 aubergines • 1 cup of vegetable oil • 4 tomatoes • 1 kg lamb’s ribs • black pepper and salt Peel the aubergines in stripes. Cut the aubergines into three pieces lengthwise. Fry the aubergines and place them on a tray. Peel and cut the tomatoes so as to obtain disks. Place the tomato disks on the aubergines. Cook the ribs in a little water place the ribs over the tomatoes and pour the broth on the ribs. Add the salt and pepper. Cook in the oven until the broth evaporates. INGREDIENTS METHOD BAKLA DOLMASI AUBERGINE PEHLİ

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2