Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 28 6 15 30 • 1 kg. patlıcan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 baş soğan • 1 çay bardağı bulgur • Tuz • Yeteri kadar su Patlıcanlar dalgır (alacalı) soyulur. Halka şek- linde kesilip kızartılır soğanlar yağda kavrulur patlıcanlar tencerenin tabanına döşenir üzeri- ne soğanlar ve bulgur ilave edilir pişmeye bı- rakılır kaşık kullanmadan hoplatılarak karıştı- rılır hafif ateşte kısa tiritli olarak pişirilir ser- vis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg aubergine • ½ cup of vegetable oil • 1 medium sized onion • ½ cup pounded wheat • salt • as much water as required Peel the aubergines in dalgır style (as usual the aubergines are peeled so as to leave one unpeeled stripe and one peeled stripe alternatingly). Slice the aubergines widthwise. Fry the aubergine disks and place them at the bottom of the casserole. Place the rings of onions and the pounded wheat over the aubergines. Do not stir but move the casserole in rapid movements to achieve the same end. Cook over low heat. INGREDIENTS METHOD PATLICAN SİLKME AUBERGINE SİLKME

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2