Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 29 6 40 25 • 4 adet orta boy patlıcan • 3-4 adet domates • 250 gr. kıyma • 4-5 adet sivri biber • 1 baş soğan • Tuz ve karabiber • 1 çay bardağı sıvı yağ Patlıcanlar alacalı (dalgır) soyulur halka hal- ka kesilir tuzlanır suyu alınıp kızartılır. Kıy- madan yoğurularak köfte yapılır (halka patlı- can büyüklüğünde) yemek tenceresine bir pat- lıcan bir köfte olarak dizilir üzerine yağda kı- zartılmış sivri biber ve domates konularak kı- sık ateşte kendi halinde pişirilir. Servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 4 aubergines • 3-4 tomatoes • 250 gr minced meat • 4-5 long green peppers • 1 medium sized onion • salt and pepper • ½ cup of vegetable oil Peel the aubergines in stripes. Slice the aubergines widthwise and submerge them in salt water for a while. Sieve and fry the aubergines. Prepare meatballs from the minced meat. The meatballs should be close in size to the disks of aubergines. Line the aubergines and the meatballs alternatingly on the pan. Fry and place the peppers on the aubergines and the meatballs. Cook at low heat. INGREDIENTS METHOD PATLICAN OTURTMA AUBERGINE SİLKME

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2