Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 30 6 20 15 • 1 kg. patlıcan • 200 gr. kıyma • 1 kuru soğan • 1 çay bardağı yarma • 1 yemek kaşığı salça, tuz • Sarımsaklı yoğurt Patlıcanlar alacalı soyulur. Dörde ayrılır ve ipe asılır kurutulur. Kurumuş patlıcanlar 5 cm. bo- yunda kırılır ve suya atılarak haşlanır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür. Diğer taraf- tan soğanla kıyma kavrulur. Haşlanmış patlı- canlara yarma, salça, tuz ilave edilir. 2 su bar- dağı sıcak su konarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dö- külerek servis yapılır. Not: Kabak kurusu yemeği de aynı şekilde yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg aubergines • 200 gr minced meat • 1 medium sized onion • ½ cup of coarsely ground wheat • 1 spoonful of tomato paste • salt • garlic yoghurt Peel the aubergines in stripes. Cut the aubergines in to four pieces and dry the pieces on a string. Break the dried pieces into two and put into boiling water. Sieve the aubergines after they are thoroughly boiled. Fry the chopped onions and the meat on a separate pan. Add the wheat, tomato paste, salt and pepper. Put all the stuff together in a casserole and add two cups of water. Stew at low heat. Serve with garlic yoghurt. INGREDIENTS METHOD PATLICAN SİLKME AUBERGINE SİLKME

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2