Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 31 6 20 10 • 6 adet patlıcan turşusu • 1 baş soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 adet domates Patlıcanlar bütün olarak suda bekletilerek fazla tuzu ve sirkesi alınır. Parmak kalınlığın- da yuvarlak halka şeklinde doğranır. Kevgir- de süzülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. Üzerine patlıcanlar ilave edilerek kabuğu soyulmuş iri doğranmış do- mates konularak pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir. NOT: Aynı yemek fasulye salamurası ile de pi- şirilir. (Fasulye diblesi) MALZEMELER YAPILIŞI • Ingredients: • 6 pickled aubergines • 1 medium sized onion • ½ cup of vegetable oil • 1 tomato Rest the aubergines in fresh water to get rid of the salt and vinegar flavor. Slice the aubergines widthwise. Sieve the aubergines. Chop and fry the onions. Add the aubergines and chopped tomatoes. Serve hot or warm as desired. INGREDIENTS METHOD PATLICAN TURŞUSU CİLBİRİ PICKLED AUBERGINE CİLBİR

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2