Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 32 6 15 10 • 1 demet maydanoz • 6 adet yumurta • 3 kaşık un • Tuz, kara biber, sıvı yağ (1 su bar- dağı) Maydanozlar ayıklanır, yıkanır, kıyılır. Yumur- talar kırılarak un ilave edilir. Tuz, kara biber katılır. Bir tavada 1 su bardağı sıvı yağ kızdı- rılır. Hazırlanan bulamaçtan kepçe ile kızgın yağa çay tabağı büyüklüğünde tavaya dökü- lür, iki tarafı kızartılır. Servis tabağına alınır. Sı- cak veya soğuk olarak yenilebilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 6 eggs • 3 spoonfuls of flour • salt, parsley, black pepper, • 1 cup of vegetable oil Pick the leaves of the parsley and chop them into very small pieces. Whisk the eggs and add the flour, salt and pepper. Add the parsley to the mixture. Pour some oil into a frying pan. Pour the mixture on the pan to create palm sized or bigger disks. Fry both sides of the disks. Serve hot or cool. INGREDIENTS METHOD MÜCVER MÜCVER

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2