Amasya Mutfağı

DESSERTS 73 6 20 20 • 300 gr. tereyağı • 3 yemek kaşığı pudra şekeri • 4 su bardağı un MALZEMELER YAPILIŞI • 300 gr butter • 3 spoonfuls of powdered sugar • 4 cups of flour Melt the butter. Add powdered sugar and whisk the mixture until it turns white. Add small amounts of flour and mould the dough. (When you roll up a piece of dough in your palm and press it in the middle with your finger, cracks would form around the dough which means it is the right composition and softness.) Decorate the tray with pieces of various shapes and sizes. Put the tray in the oven and cook for 15 minutes at 150°C. Turn of the oven but leave the cookies in the oven until they cool down. Spread powdered sugar over the cookies. INGREDIENTS METHOD ŞEKER BÖREĞİ (Un kurabiyesi) SUGAR COOKIE Yağ eritilir biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ilave edi- lip çırpılarak yağ beyazlatılır. Azar azar un ilavesi ile kıva- mı gelinceye kadar yoğrulur. (Elin içerisinde yuvarlandık- tan sonra ortasına hafifçe bastırılınca kenarlarından biraz çatlarsa kıvamı gelmiş demektir.) Hamuru yuvarlak beze- ler ve küçük fındık kadar yuvarlıklar yapıp papatya şek- li verilerek fırına koyup 150 ˚C’de 15 dakika pişirilir. Pişi- rildikten sonra fırın kapatılır ve soğuyuncaya kadar fırın- da bekletilir. Fırından çıkartılınca üzerlerine 2 yemek kaşı- ğı pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Uzun süre daya- nan tatlılar gurubundan olduğu içi yolluk olarak idealdir. Bu tatlıya un kurabiyesi de denilmektedir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2