Amasya Mutfağı

TATLILAR 74 6 45 120 Hamur için: • 1 yumurta • 1 çay bardağı süt • 1 fincan sıvı yağ • 1 fiske tuz • 2 su bardağı ceviz • Alabildiği kadar un Kızartmak için: • 150 gr. tereyağı Şerbeti için: • 1 kg. şeker • 4 su bardağı su • Yarım tatlı kaşığı limon suyu MALZEMELER YAPILIŞI • 1 egg • ½ cup of milk • ½ cup of vegetable oil • flour, a pinch of salt • 2 cups of ground walnut To fry • 150 gr butter For the syrup • 1 kg sugar • 4 cups of water • ½ spoonful of lemon juice Mix the egg, milk, oil, salt and the flour and mould the mixture to obtain a soft dough. Divide the dough into walnut-sized pieces. Let the dough rest for an hour. Roll out the pieces of dough as large as possible. Dry the fillo dough on a tinplate without exposing them to too much heat. Moisten the fillo dough when they will be used to cook the Yoka. Put walnuts in the fillo dough and make each fillo dough into a roll. Cut the rolls for the correct size before they go dry and make a coil from the rolls before you place them in a tray. Cook in the oven until they go pinkish brown. Pour the syrup after you cool it down. INGREDIENTS METHOD YOKA TATLISI YOKA DESSERT Malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir. Kulak memesi yu- muşaklığında özlü bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğün- de bezeler ayrılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yufka- lar açılabildiği kadar büyütülür. Sac üzerinde kızarmadan çevire çevire kabartılarak kurutulur. Tatlı yapılacağı zaman su ile ıslatılır. Arasına ceviz konularak istenilen şekil veri- lir veya tepsiye düz olarak dizilir. Orta kata ceviz konulur. Nemli iken kesilerek şekil verilir. Pembeleşinceye kadar fı- rında kızartılır. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökülür. Ser- vise hazırdır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2