Amasya Mutfağı

TATLILAR 76 6 20 15 • 1 adet bayat ekmek • 250 gr. tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ceviz • 1 kg. çekirdekleri çıkartılmış vişne • 2 su bardağı toz şeker MALZEMELER YAPILIŞI • 1 stale bread • 250 gr saltless butter • 1 cup of ground walnut • 1 kg cherry • 2 cups of sugar Slice the bread. Spread butter on each slice. Cook the bread in the oven and cook until they turn golden brown. Add two cups of water to the cherry and cook the cherry. Pour the cherry syrup over the slices of bread. Spread ground walnuts over the slices and serve cool. INGREDIENTS METHOD VİŞNELİ EKMEK CHERRY BREAD Ekmekler 1 cm kalınlığında dilimlenir. Üzeri oda sı- caklığındaki tereyağla bolca yağlanır. Fırında pembe- leşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta vişnenin üze- rine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmek- ler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine tamamen kapatacak şekilde şuruplu vişnelerle kapa- tılır. Ceviz serpilerek, soğuk servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2