Amasya Mutfağı

DESSERTS 77 6 15 10 • 4 su bardağı un • 1 paket margarin veya 250 gr tereyağ • 1 su bardağı üzüm pekmezi (1 su bardağı sıcak suda eritilir.) • 2 su bardağı kıyılmış ceviz MALZEMELER YAPILIŞI • 4 cups of flour • 1 pack of margarine or 250 gr butter • 1 cup of grape molasses • 2 cups of ground walnut Melt the butter. Add small amounts of flour until you obtain a soft dough. Dilute the molasses and pour it over the dough. Stir over the fire for five minutes. Be careful not to let the dough form particles. Spread some ground walnuts before service. You could also put some molasses in the center. INGREDIENTS METHOD HÖŞMERİM CHERRY BREAD Yağ eritilir. Un ilave edilerek helva kıvamında kavru- lur. Üzerine sulandırılmış pekmez şerbeti eklenir. Ka- rıştırarak 5 dakika pişirilir. Topraklanmamasına dik- kat edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine ceviz serpi- lerek ılık servis yapılır. İsteğe bağlı olarak sahanlara alınan höşmerimin ortası elle açılıp duru pekmez ko- nabilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2