Amasya Mutfağı

8 ÇORBALAR 10 30 6 TOYKA ÇORBASI TOYKA SOUP • 500 gr. süzme yoğurt • 1 tane yumurta • 1 kaşık un • 5 kaşık yarma • 1 su bardağı ıslatılmış nohut • Nane ve tereyağı • 1 diş sarımsak (arzuya göre) • Et suyu • 500 gr. strained yoghurt • 1 egg • 1 spoonful of flour • 5 spoonfuls of coarsely ground wheat • 1 cup of pre-bathed chickpeas • dried spearmint and butter • 1 clove of garlic • meat broth Bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yo- ğurt, yarma, döğülmüş 1 diş sarmısak ve no- hut konup et suyu ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Piştikten sonra bir tavada te- reyağı ve nane kızdırılarak üzerine dökülür. Servis yapılır. Mix the egg yolk, flour, yoghurt, wheat, ground garlic and chickpeas in the meat broth and stir until the mixture is brought to a boil. Melt the butter in a separate pan. Add dried spearmint to the butter. Pour the butter into the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2