Amasya Mutfağı

SPESİALİTELER 82 6 10 45 • 6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan • Yarım demet maydanoz • 2 orta boy soğan • Kara biber, kırmızı biber, tuz • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 adet domates • 1 adet iri boy dolma biber • 2 diş sarımsak MALZEMELER YAPILIŞI • 6 large aubergines • parsley, black pepper, red pepper and salt • 2 medium sized onions • ½ cup of vegetable oil • 2 tomatoes • 1 large bell pepper • 2 cloves of garlic Grill the aubergines, bell peppers and tomatoes on embers. Peel and chop the grilled vegetables into very small pieces. Cut semicircles out of onions. Chop the parsley, and crush the garlic cloves. Mix all the ingredients. INGREDIENTS METHOD PATLICAN ÇULLAMASI AUBERGINE ÇULLAMA Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte köz- lenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sa- rımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştı- rılır. Servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2