Amasya Mutfağı

SPEACIAL DISHES 83 6 15 5 • 6 yumurta • 1 su bardağı süzme yoğurt (katık) • 1 yemek kaşığı kuru nane • 2 diş sarımsak • 1 çay bardağı su MALZEMELER YAPILIŞI • 6 eggs • 1 cup of strained yoghurt • 1 spoonful of dried spearmint • 2 cloves of garlic • ½ cup of water Dilute the yoghurt with ½ cup of water. Add dried and crushed spearmint leaves. Bring four cup of water to a boil. Add some salt, and very little vinegar. Porch the eggs. Sieve and place the eggs on a plate. Pour the yoghurt over the eggs. Serve cool. INGREDIENTS METHOD BORANİ BORANİ Yoğurt 1 çay bardağı suyla yumuşatılır. Sarımsak ince ince kıyılır. Nane ilave edilir. 4 su bardağı su kaynatı- lır. İçine tuz, bir çay kaşığı sirke ilave edilir. Yumurta- lar tek tek kaynayan suya kırılır kevgirle servis taba- ğına alınır. Bütün yumurtalar pişirildikten sonra yo- ğurtlu harç üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2