Amasya Mutfağı

SPESİALİTELER 84 6 30 25 • 1 yemek kaşığı salça • Yarım kg. yeşil mercimek • 300 gr. çekilmiş yarma • 2 baş soğan • 200 gr. pastırma veya yağdan ayrılmış kuyruk kıkırdak • Kara biber, kırmızı biber • Kimyon, bir diş sarımsak, tuz • Yarım demet maydanoz • 1 çay bardağı sıvı yağ • 250 gr. koyun kuyruğu MALZEMELER YAPILIŞI • 1 spoonful of tomato paste • ½ kg green lentils • 300 gr coarsely ground wheat • 2 medium sized onions • 200 gr pastrami or crackling • salt, black and red pepper, cumin, a clove of garlic, parsley • ½ cup of vegetable oil • 250 gr tail fat Put the lentils in some water one day in advance. Cut the tail fat into dice-sized pieces. Fry the pieces of fat in a pan. Sieve the cracklings. Beat the cracklings before they cool down. Chop and fry the onions. Add the pastrami. Add the lentils, coarsely ground wheat, beaten cracklings, spices and 1.5 cup of water. Cook until the water boils down. Add the chopped parsley before service. INGREDIENTS METHOD DOLMA İÇİ STUFFING Koyun kuyruğu küp şeker büyüklüğünde doğranır. Bir ta- vada kavrularak yağı eritilir. Kevgirden süzülerek yağın- dan ayrılır. Sıcak olarak tavada dövülür. Islatılmış merci- mekler hazırlanır, süzülür soğan küp şeklinde doğranır. Bir çay bardağı sıvı yağda kavrulur. İnce ince doğranmış pastırmalar soğanın üzerine ilave edilir. Haşlanmış merci- mek yıkanmış yarma eklenerek 1,5 su bardağı sıcak su ila- ve ederek dövülmüş kıkırdak ve baharat eklenir. Pilav kı- vamına gelince altı kapatılır maydanoz (kıyılmış) eklene- rek sıcak servis yapılır. NOT: Üzüm yaprağıyla bohça şeklinde sarılarak dolma gibi de yenebilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2