Amasya Mutfağı

SPESİALİTELER 86 6 20 5 • 1 su bardağı ev eriştesi • 2 domates • 2 yumurta • 200 gr. kıyma • 1 yemek kaşığı tereyağı • 5 su bardağı su • Bir miktar tuz MALZEMELER YAPILIŞI • 1 cup of home made noodles • 2 tomatoes • 2 eggs • 200 gr minced meat • 1 spoonful of butter • 5 cups of water • a pinch of salt Fry the minced meat and crack the eggs into the meat. Peel the tomatoes and chop them into small pieces. Add the tomatoes to the meat. Add the water and bring the mixture to a boil. Put in the home-made noodles. Cook until the noodles soften. Serve hot. INGREDIENTS METHOD CİLBİR CİLBİR Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırı- lır. Domates kabukları soyulup küçük (tavla zarı bü- yüklüğünde) doğranarak tencereye ilave edilir. Suyu konulup kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra erişteleri salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2