Amasya Mutfağı

9 10 SOUPS 30 6 ÇATAL ÇORBA ÇATAL SOUP • 1.5 çay bardağı yeşil mercimek • 2 çay bardağı yarma • 7 su bardağı su • 1 adet orta boy soğan • 100 gr. kıyma • 2 yemek kaşığı tereyağ • Tuz, pul biber, nane • 1.5 cup of green lentils • 1 cup of coarsely ground wheat • 7 cups of water • 1 medium sized onion • 100 gr. of minced meat • 2 spoonfuls of butter • salt, flaked red pepper and dried spearmint Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır. Bring the water to a boil and add the lentils. After the lentils start to soften, add the wheat. Fry the onion and the meat in a separate pan. Add this mixture to the lentil. Boil for five minutes and remove from the cooker. Melt some butter and add flaked red pepper and dried spearmint to the butter. Pour this mixture on the soup. MALZEMELER INGREDIENTS YAPILIŞI METHOD

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2