Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Kopma Makarna (Datzkvetili Makaroni) Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 1 adet yumurta ❊❊ 100 g tereyağı ❊❊ 1 su bardağı rendelenmiş keş ❊❊ ½ kahve fincanı sıvı yağ ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine tuz, yumurta ve kaynatılıp ılıtılmış su ilave edilir. Ku- lak memesinden biraz daha katı olacak şekilde hamur yoğrulur ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta bir tencereye su konulur. İçine tuz ve bir miktar sıvı yağ eklenir. Su kaynayınca- ya kadar hazırlanan hamurdan küçük parçalar ( makarnalar ) kopartılarak bir tepsiye konur. Daha sonra bu parçalar kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlanan makarnalar servis tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş keş konur. En üstüne de kızdırılmış ve eritilmiş tereyağı dö- külerek servis edilir. Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 10-15 86 Gürcü Mutfağı

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2