Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Fındıklı Kek Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 10-15 ❊❊ 2 su bardağı buğday unu ❊❊ 3 adet yumurta ❊❊ 1 su bardağı toz şeker ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 2 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 2 yemek kaşığı yoğurt ❊❊ 1 su bardağı süt ❊❊ 2 su bardağı iri kıyılmış iç fındık ❊❊ 1 paket vanilya ❊❊ 1 paket kabartma tozu ❊❊ 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu İlk olarak derin bir kabın içinde toz şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır. Daha sonra üzerine sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve süt ilave edilir. Ardından iki su bardağı un, vanilya, ka- bartma tozu eklenerek iyice çırpılır. Rendelen- miş limon kabuğu da eklenerek çırpılmaya de- vam edilir ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. Fırına verilmeden önce üzerine iri kıyılmış iç fındık serpilir. Önceden 180ºC’de ısıtılmış fırında 40-50 da- kika süre ile pişirilir ve soğuduğunda servis edilir. Gürcü Mutfağı 87
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2