Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı : Pilavlar Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ ½ kg hamsi ❊❊ 1 su bardağı pirinç ❊❊ 1 adet kuru soğan ❊❊ 1 bağ maydanoz ❊❊ 1,5 yemek kaşığı salça ❊❊ ½ su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 çay kaşığı karabiber ❊❊ 1 çay kaşığı tuz ❊❊ 1,5 su bardağı sıcak su Soğanlar sıvı yağda hafifçe kavrulduktan sonra içe- risine salça ilave edilir. Daha sonra pirinç, tuz ve karabiber konularak tekrar kavrulur ve su eklenerek iç pilav kıvamında pişirilir. Ateşten alınan pilava doğ- ranmış maydanoz ilave edilir. Daha sonra kılçıkları ayıklanmış hamsiler, sırtları tepsinin altına gelecek şekilde sık aralıklarla dizilir. Üzerine pilav serilir. İsteğe bağlı iki kat olarak hazırlanabilir. Son olarak en üste hamsiler sıralanıp 180ºC’lik fırında 30 dakika pişirilir. Karadeniz Mutfağı  91 Hamsili Pilav

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2