Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Hamsili Ekmek (Kapçoni Mçkudi) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı : Ekmekler Hazırlanış Süresi 10-15 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ ½ kg hamsi ❊❊ ½ kg pırasa ❊❊ ½ kg pazı ❊❊ 4 adet kuru soğan ❊❊ 4 yemek kaşığı yoğurt ❊❊ 1 çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 adet yumurta ❊❊ ½ kg mısır unu ❊❊ 1 çay kaşığı karabiber ❊❊ 1 çay kaşığı tuz ❊❊ 1 çay bardağı ılık su İlk olarak temizlenen hamsiler kılçıklarından ayrılır. Bir kabın içerisine konan mısır unu, bir çay bardağı ılık su, yumurta, yoğurt, tuz ve karabiber ile karıştırılır. Ardın- dan pırasa, pazı, soğan ve hamsi doğranarak sıvı yağ ile birlikte bu karışıma eklenir. Fırına verilecek kap yağ- lanır, hazırlanan karışım bu kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180ºC’lik fırında 40-45 dakika pişirilir. Karadeniz Mutfağı  93

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2