Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Sebzeli Hamsi (Kapşiya Geçveyi) Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ ½ kg hamsi ❊❊ 1 bağ pazı ❊❊ 1 bağ pırasa ❊❊ 1 bağ maydanoz ❊❊ 3-4 adet kuru soğan ❊❊ Yeteri miktar mısır unu ❊❊ 1 çay bardağı sıvı yağ ❊❊ Yeteri miktar karabiber ❊❊ Yeteri miktar kırmızı toz biber ❊❊ Yeteri miktar tuz ❊❊ Yeteri miktar su Tarifte kullanılan hamsi taze olabileceği gibi tuzlanmış hamsi de olabilir. Yarım kilogram hamsinin kılçıkları çıkarılır. Eğer tuzlu hamsi kullanılıyorsa tuz oranına dikkat etmek gerekir. Ayrı bir kabın içinde ince ince doğranmış pazı ve pı- rasa tuz ile hafifçe ovularak karıştırılır. Ardından ye- meklik doğranan kuru soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve bir çay bardağı sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın üzerine kontrollü olarak mısır unu eklenir ve ılık su ile cıvık bir kıvama gelene kadar yoğurulur, ardından yağlanmış tepsiye yayılır. Eğer mevsimi ise üzerine aralıklı olarak ekşi erik ba- tırılır ve fırına verilir. Üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Sebze Yemekleri Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 6-8 94 Karadeniz Mutfağı
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2