Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Cevizli Dövme Mancar (Luqu Kuaneyi) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı : Sebze Yemekleri Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 2 bağ karalahana ❊❊ 1 çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 kayısı büyüklüğünde iç yağ ❊❊ 1 tatlı kaşığı domates salçası ❊❊ 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ❊❊ 1 kâse iç ceviz ❊❊ 3-4 diş sarımsak ❊❊ 2 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ❊❊ 1,5 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeter miktar su İki bağ karalahana iyice temizlenir ve doğra- nır. Bir tencerede su kaynatılır ve doğranan karalahanalar eklenir. 5-10 dakika bu şekilde haşlanır. Daha sonra süzülür ve tekrar tence- reye alınır. Üstüne sıvı yağ, iç yağ, tuz, salça, acı biber konur ve suda eklenerek kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınır, üstüne bir kâse kadar çekilmiş iç ceviz ve dövülmüş sarımsak eklenir. Tereyağı eritilir ve kırmızı toz biber ek- lenerek karalahananın üzerine dökülür. Karadeniz Mutfağı  101

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2