Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Isırgan Otu Çorbası Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı : Sebze Yemekleri Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 4-6 ❊❊ 1 kg ısırgan otu ❊❊ 2 çorba kaşığı mısır unu ❊❊ 3 diş sarımsak ❊❊ 2 çorba kaşığı sıvı yağ ❊❊ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar sıcak su İlk olarak ısırganlar temizlenir ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 10 dakika kadar haşlanır ve süzülür. Bir tencerede sıvı yağ ile dövülmüş sarımsak sotele- nir. Kırmızı toz biber ve süzülen ısırgan otları da eklenerek iyice kavurulur. Ardından bir su bar- dağı sıcak su ve iki çorba kaşığı mısır unu ilave edilerek pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tahta bir kepçenin sırtıyla veya blender yardımıyla ezilerek servis edilir. Karadeniz Mutfağı 103
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2