Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Kaldirik Kavurması Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 kg kaldirik ❊❊ 2 adet kuru soğan ❊❊ 5 adet yumurta ❊❊ 5 diş sarımsak ❊❊ ½ çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 çay kaşığı biber salçası ❊❊ 1 çay kaşığı karabiber ❊❊ 1 çay kaşığı kekik ❊❊ 1 çay kaşığı pul biber ❊❊ 1 çay kaşığı tuz Kaldirikler ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek mik- tarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dakika kadar haşlanır. Süzülen kaldirikler elle iyice sıkılarak bekletilir. Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurulur, ardından salça ve kaldirik ilave edilerek kavurma işlemine de- vam edilir. İsteğe bağlı olarak ayrı bir kâsede çırpılan yumurtalar kaldirik kavurmasına eklenir, üstüne ka- rabiber, tuz, pul biber ve kekik ilave edilerek yumur- talar pişene kadar kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir. Sebze Yemekleri Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 2-4 106 Karadeniz Mutfağı
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2