Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

...... ................... Abhaz Mutfağı  5 Abısta (Mısır Unundan Yapılan Katık) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 20 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ ½ kg mısır unu ❊❊ 2 litre su ❊❊ Bir tutam tuz İki litre su bir tencerede içine bir tutam tuz atılarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine yarım kilogram mısır unu yavaş yavaş eklenir. Bu işlem yapılırken sürek- li karıştırarak topaklanma olmamasına dikkat edilir. Abısta yapımında tahta kaşık kullanımı tercih edilmek- tedir. Karışım tahta kaşığa yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar bu şekilde pişirilir. Daha sonra abısta tencerede ters çevrilerek bir tepsiye aktarılır ve dilim- lenerek kesilir. Tercihe göre üzerine dilimlenmiş Abaza Peyniri ile servis edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2