Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  7 Taze Abaza Peyniri (Apsua Aüff A’za) İsli Abaza Peyniri (Apsua Aüff Yöa) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Süt Ürünleri Hazırlanış Süresi 8 saat Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 10 litre süt ❊❊ 1 çorba kaşığı peynir mayası On litre süt bir tencereye konarak ocakta ılıtılır. Daha sonra ılıtılan süte peynir mayası eklenerek ocak kapa- tılır. Sütün mayalanması için tencerenin üstü temiz bir bez ile örtülerek 15 dakika bekletilir. Süt, muhallebi kı- vamını alırken tekrar ocağa konur. Kaynama esnasında toplanan peynir kevgir yardımıyla bir süzgece alınır ve peynirin ekşimesi için 6-7 saat bekletilir. Ekşiyen peynir, kaynamış suda dilimlenerek haşlanır ve sudan çıkartılarak tezgâh üzerinde şekil ve- rilir. İslendirme Aşaması: Önceden hazırlanmış olan taze Abaza Peyniri şömine veya taş ocakta asılır, bulunduğu yerde çevrilir, 1-2 gün bekletilerek İsli Abaza Peyniri hazırlanır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2