Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  9 Not: Yemeklik acıka ta- rifi 15. sayfada, Abısta (Mısır unundan yapılan katık) tarifi 5. sayfada verilmiştir. Cevizli Karalahana (Akıkan Yalazanı Ahulçapa) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Salatalar ve Mezeler Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 2 kg karalahana ❊❊ 1 kg iç ceviz ❊❊ 3 yemek kaşığı yemeklik acıka ❊❊ 3 diş sarımsak ❊❊ 1 adet limon ❊❊ 1 kâse yoğurt ❊❊ 1 dilim abısta (Mısır unundan yapılan katık.) ❊❊ 1 demet taze soğan ❊❊ 1 demet taze kişniş Karalahana temizlenir, bir tencerede yumuşayana ka- dar haşlanır ve süzülür. Haşlama işleminden sonra lahanalar ince ince doğranır. Daha sonra iç ceviz ve yemeklik abısta ilave edilerek iyice yoğurulur. Ardın- dan bir kâse yoğurt ve limon suyu da ilave edilerek yo- ğurmaya devam edilir. Üzerine doğranmış taze soğan ve taze kişniş serpilerek servis edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2