Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

...... ................... Abhaz Mutfağı  11 Haluj Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 250 g Abaza Peyniri ❊❊ ½ kg buğday unu ❊❊ 2 tatlı kaşığı fesleğen ❊❊ 3 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Yarım kilogram un, tuz ve yeter miktarda su bir ka- bın içerisinde yoğrulur. Bu şekilde kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, mantı yufkası inceliğinde oklava ile açılır. Açı- lan hamur, 5-6 cm çapında yuvarlak olacak şekilde kesilir. Bu aşamada, Abaza Peyniri ve fesleğen karıştırılarak bir harç elde edilir. Bu harçtan, kesilen yuvarlak ha- murların içerisine - ortasına konur ve katlayıp kapatılır. Hazırlanan bu parçalar suda haşlanarak pişirilir. Ay- ranla birlikte sıcak olarak ikram edilir. Tercihe göre üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya sarımsaklı yoğurt gezdirilebilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2