Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Düzce Elma Sirkesi Sirke, elmalardaki tatlılıktan yani doğal şekerden meydana geldiğinden, sirke yapımı için en uy- gun elma türü, şeker oranı yüksek ve sulu olan elmalardır. Değişik çeşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar. Sirke yapımında kaçınılması gereken elma türleriyse ham ve ekşi olanlardır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli konuysa hijyendir. Ayrıca sir- ke yapımında ahşap meşe fıçıların kullanılması sirke kalitesini arttırır. “Düzce Elma Sirkesi”nin yöreyle özdeşleşmiş lezzetindeki en büyük etki, söz konusu sirkenin üretiminde kullanılan elmaların Düzce il sınırları içerisinde yetişen doğal elmaların kullanılıyor ol- masından kaynaklanmaktadır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2