Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Düzce Kestane Balı Yüzölçümünün %50’sini ormanların oluştuğu başta Gölyaka, Yığılca, Şifalısu ve Unluk Yayla- sında kurulan bal ormanları olmak üzere Düzce il sınırlarında mevcut kestane popülasyonunun yoğun olduğu alanlarda üretilir. Kestane ağaçlarının yoğun olduğu, zengin bitki örtüsüne sahip Düzce’de üretilen “Kestane Balı”. bölgede yetişen kestane ağacının filizlenen kes- tane çiçeğindeki nektardan kaynaklanan koyu kahve renkli, buruk biraz acı, genizde ve ağızda acımsı, buruk bir kestane tadı bırakan kestaneye özgü tat ve kokusu olan baldır. Antiseptik özelli- ğiyle tanınır. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur. Araştırma- larda antibiyotik özelliğiyle B.Hemolotik strepte- coc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. B ve C vitaminleri açısından zengindir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2