Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  13 Ekşi Erikli Yoğurt (Abhosa Sızbal) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Soslar Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 2 kg yoğurt ❊❊ ½ kg ekşi erik ❊❊ 3 yemek kaşığı buğday unu ❊❊ 2 yemek kaşığı yemeklik acıka ❊❊ 1 demet taze soğan ❊❊ 1 demet taze kişniş İlk olarak yarım kilogram ekşi erik bir tence- rede yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan erikler daha sonra ayrı bir kaba alınır. İçine üç yemek kaşığı un ilave edilir ve pişirilir. Erikle beraber pişen un süzgeçten geçirilir. Bu şe- kilde çekirdeklerinden ayrılır. Hazırlanan erik sosuna yemeklik acıka ve yoğurt ilave edile- rek birlikte karıştırılır. İnce olarak doğranmış taze soğan ve kişniş sosa katılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2