Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  15 Yemeklik Acıka Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Soslar Hazırlanış Süresi 120 dakika ❊❊ 1 kg etli kırmızı biber ❊❊ 10 diş sarımsak ❊❊ 2 çorba kaşığı kişniş ❊❊ 2 çorba kaşığı reyhan ❊❊ 7 çorba kaşığı tuz İlk olarak etli kırmızı biberler yıkanır ve bir tencerede haşlanır. Haşlanan biberlerin üzerine ağırlık konularak suyunun süzdürülmesi sağlanır. Daha sonra süzdürü- len biberlerin içine sarımsaklar da eklenerek çekme makinesi yardımıyla çektirilir ve bu şekilde kırmızı bi- ber salçası elde edilir. Elde edilen salçanın içine tuz, kişniş ve reyhan da ilave edilerek hazır hale getirilir. Not: Yemeklik acıka, yemeklerde hem tuz, hem de salça olarak kullanılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2