Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  17 Barbunya Ezmesi (Akud Irşışı) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Salatalar ve Mezeler Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ ½ kg barbunya ❊❊ 3 adet kuru soğan ❊❊ ½ çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 4 diş sarımsak ❊❊ 2 yemek kaşığı yemeklik acıka ❊❊ 1 demet taze soğan ❊❊ 1 demet taze kişniş ❊❊ Yeteri miktar su Barbunyalar akşamdan ılık suda bekletilir ve ertesi gün bir tencerede üzerine su eklenerek haşlanır. Haş- landıktan sonra bir adet soğan ve iki diş sarımsak ka- tılarak pişirilmeye devam edilir. Ayrı bir tavada iki adet soğan ve iki diş sarımsak yağda kavrulur ve pişmeye devam eden barbunyanın içine eklenir. Barbunyalar ezilebilecek kıvama gelinceye kadar pişirilir ve püre haline getirilir. İki yemek kaşı- ğı yemeklik acıka ilave edilir ve ardından üzerine ince doğranmış taze soğan ve taze kişniş serpilerek servis edilir. Not: Yemeklik acıka tarifi 15. sayfada verilmiştir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2